Links

Links

Collega initiatieven
Stichting Er-varen is niet de enige die bezig is met bieden van een mogelijkheid om het varend erfgoed te behouden. Op allerlei gebieden en in alle delen van het land worden initiatieven ontplooid die overlap tonen met het initiatief van Stichting Er-varen. Dit is een goede zaak, hoe meer mensen ermee bezig zijn, hoe meer kans van slagen het heeft om het varend erfgoed een plaats te geven in de samenleving. Stichting Er-varen werkt dan ook zo veel mogelijk samen met andere initiatieven.
website

Stichting Historische Schepen Arnhem
In 2005 heeft Stichting Historische Schepen Arnhem een stuk kade weten te reserveren aan de Rijnkade in Arnhem voor Historische Schepen. Deze 60 meter kade wordt sinds die tijd gebruikt door verschillende historische schepen. Door de ligtermijn van maximaal 60 dagen aaneengesloten (met een maximum van 180 dagen per jaar) wordt er een wisselend beeld van schepen gepresenteerd. Hiermee is Arnhem eigenlijk de eerste carrousel/kwartetplaats in Nederland.
website

De vereniging het Historisch Bedrijfsvaartuig
De LVBHB vertegenwoordigt alle historische schepen waarmee de oorspronkelijke schipper vroeger zijn brood verdiende door de handel, de beurtvaart of de sleepvaart. Op deze schepen is de toenmalige scheepsbouw en het werken en leven aan boord zichtbaar en voelbaar gebleven. Door het behoud van deze schepen wordt een voor Nederland belangrijk varend cultureel erfgoed in stand gehouden. Met deze schepen behouden havens en vaarwegen hun oorspronkelijke levendige karakter en zijn de havensteden een beleving voor toeristen en recreanten. Veel historische schepen zijn te bezichtigen, in museumhavens of gewoon ergens op het water.
website

Onderzoek Woonbootbewoners
1 oktober 2010
Lees hier het onderzoek of woonbootbewoners en zijn geschiedenis.