Vreeswijk

Vreeswijk

In de Museumhaven Vreeswijk zijn schepen van de Schepencarrousel van harte welkom. In het dorp zijn ligplaatsen beschikbaar voor schepen van de Schepencarrousel. Ook is het mogelijk om op ligplaatsen van vaste liggers te liggen als deze een tijdje van hun plek zijn. In overleg kunnen wij voor u een verblijf in Vreeswijk regelen.
Wilt u deze ligplaats boeken? Klik hier voor het boekingsformulier
Zonder toestemming op de locatie aanmeren is niet toegestaan.

Let op! Bericht van de Havenmeester: Zojuist (9 mei 2018) bericht gekregen van de Gemeente Nieuwegein dat de Passantenhaven weer in gebruik genomen kan worden. De stremming is in ieder geval tot eind van dit jaar van de baan.
Groet, Dick Zijlstra, Havenmeester Museumhaven Vreeswijk.

Voordeel voor Schepencarrousel schepen:
Schepencarrousel schepen hebben een voordeliger tarief t.o.v. andere schepen

Gegevens haven:

 1. Locatie haven/ligplaatsen: In het dorp achter de tweede brug kunnen een stuk of zes schepen liggen. In de museumhaven van Vreeswijk kunnen schepen van de Schepencarrousel in overleg tijdelijk aanmeren op de ligplaatsen van schepen met een vaste ligplaats, die niet met hun schip aanwezig zijn op de ligplaats.
 2. Hoeveel schepen kunnen er liggen en met welke afmetingen: Op de vaste plekken is dit afhankelijk van de beschikbare lege ligplaatsen. In het dorp kunnen een stuk of zes schepen liggen.
 3. Ligtermijn: Hoe lang kunnen schepen op de locatie liggen: Afhankelijk van de beschikbare lege ligplaatsen tot een maximum van drie maanden. In de winterperiode van 1 oktober tot 1 april kan de termijn verlengd worden tot 6 maanden.
 4. Ligperiode: In welke perioden kunnen de schepen op de locatie liggen: Het hele jaar door indien er plaatsen beschikbaar zijn.
 5. Havengeld per schip: € 5,- per etmaal, € 25,- per week, niet-schepencarrousel schepen betalen 30 euro per week
 6. Welke voorzieningen zijn aanwezig en hoe is dat geregeld:
  1. Aanmeervoorzieningen: Kade met bolders en duckdalven
  2. Elektriciteit: Beschikbaar bij elke ligplaats, kosten: € 0,35 per kWh als je een meter aan boord hebt, anders 2,50 per dag
  3. Drinkwater: Beschikbaar bij elke ligplaats en in het dorp, kosten: € 2,50 per m3
  4. Afvalwaterafvoer: Beschikbaar bij elke ligplaats behalve in het dorp
  5. Afvalverzameling: In de Emmastraat staat een huisvuilcontainer.
  6. Parkeergelegenheid: Gratis parkeergelegenheid dicht bij de ligplaatsen is voorzien
  7. Informatiebord om gegevens over schepen te presenteren: Op elke ligplaats staat een bord van het schip wat er vast ligt. Hierop of bij kan informatie over het Schepencarrousel-schip geplaatst worden. Maar beter is achter het raam plakken i.v.m. kinderen die het weghalen.
  8. Internetvoorziening: Op verzoek beschikbaar bij de havenmeester
  9. Diversen: Zie folder


Reageren is niet mogelijk.